Books, LIFESTYLE

PROFAJLER – Tamara Kučan

“..U moju priču u kojoj nema ljubavi, ali su je nekim čudom.. Pisali ljubavnici… Tako da niko osim njih… Ne može pročitati.

Tamara Kučan. Mlada spisateljica. Osoba bez dlake na jeziku. Rekla bih se da pored svoje lepote i harizme poseduje i ogromnu pamet, jako je inteligetna i hrabra. Zapravo kako piše i izražava se u romanima, rekla bih hrabro luda. 😀 😀 Kada sam trebala da otvorim blog prvenstveni plan je bio da pišem o knjigama, ali kada sam se zamislila shvatila sam da bi možda (sigurno) bilo napadno i glupo pisati o jednom, dva, tri autora. Ja sam onaj tip osobe koji kada joj se svidi jedna knjiga od tog autora želi sve!! 😀 Tamara je jedna od njih 😉
Tamarin deseti roman. I ima potencijala da postane i moj omiljeni.. Mada, čini mi se da su Tamarine knjige svaki put bolje od prethodne.

“..Kažu da je osveta najniža grana na koju ljudsko biće može pasti. Ne slažem se. Od osvete je bitniji razlog zbog kojeg se svetiš…”  – deo pisma Marine.

Glavna junakinja Marina Aksentijević, mlada i ambiciozna psihološkinja, suočena je sa nesvakidašnjim poslovnim izazovom – izradom psihološkog profila ozloglašenog hakera R. za kojim policija godinu dana bezuspešno traga.
Posao iz sna probudiće demone prošlosti. Marinina vešto skrivana tajna preti da bude otkrivena. Postoje samo dva izbora: Ako posluša pravdu, pobediće nepravda. Ako posluša nepravdu, pravda zauvek gubi rat.

Ju – : hrabrost – snalažljivost, tvrdoća i hladnokrvnost.

Šta se dešava kada ti prošlost pokuca na vrata? Kada se vratiš na mesto zločina?
“Profajler” krimi priča. Sa zapletima prošlosti, ali notama ljubavi.

Marina osoba koja je prerano izgubila majku Milenu. Strog otac Đorđe kome je posao uvek bio na prvom mestu. Policajac koji je svaki slučaj rešio u svojoj karijeri. Želeo je da Marina ide njegovim koracima. Da postane ispektor kao on. Mnogo puta i nije znao kako da postupi prema njoj u njenim tinejdžerskim danima. Falila je tu dosta Milena, ali snašao se. Marina tvrdoglava i uporna ipak nije poslušala oca, pa je upisala gimnaziju. U gimnaziji je već jasno znala da želi da bude kao majka. Želi psihologiju. Tu je i Nikola, komšija. Najvoljniji drug Đorđa, nesuđeni sin, njegov ponos koji je završio dva fakulteta.. Kriminalistiku i informatiku. Nikola mu je bio sve, ali i Marinina prva ljubav. Posle rada u zatvoru kao Zatvorski psiholog, Marini je usledio i Amserdam. Život od dve godine u Holandiji je doneo dosta toga pa i Edija… ali kada se vratila za Beograd sve je nestalo, pa samim tim i Edi..

Kada je nastala tišina, tu je Sandra. Marinina najbolja drugarica. Koja nije dozvolila da Marina pati, da bude ta neprijatna tišina. Pored internacionalnog onlajn savetovališta počela je da radi i sa Nikolom u odeljenju sajber kriminala. Dovedena da pomogne pri otkrivanju hakera R. koji napada već godinu dana. Napada ljude koji su na dobrom položaju koji imaju važnu funkciju. Otkriva sve njihove “prljavštine” i samim tim je dobio simpatije javnosti. Marina radi profile osumljičenih i na taj način pokušavam da im pomogne. Ali haker R. pored toga što ima “pik” na njenog dečka Nikolu.. On je hakovao i Marinin laptop.

Da li je tu haker da bi pomogao Marini ili samo da joj naudi?
-Hmm..

Nastavak dešavanja vam neću pisati. Jer sad kreću zapleti, sad prošlost kuca na vrata! 
Roman je od mene dobio ocenu deset!
Nije za one sa slabim stomakom, nije onaj “njanjavi” romantičan roman. Ovde se radi o lažima, prevarama, nasilju, nasilju nad ženama, silovanju, ubistivima, samoubistvima i mučenju.
Ako volite misteriju, dramu, uzbuđenje .. Ova knjiga vrišti “UZMI ME! ČITAJ ME!”

Leave a Reply

Required fields are marked*