LIFESTYLE, Series

Maraton serija (treći deo)

Moram vam priznati da sam veći fan filmova od samih serija, ali sam se toliko “naložila” na neke serije.. Onda vam je jasno zašto je tu treći deo, a u izradi i četvrti.. Upssii 😉

 1. The Librarians (srp. Bibliotekari)
  – Rekla bih da je ovo prava serija za ljubitelje akcionih serija i filmova. Serija je mešavina Indijane DžonsaNacionalnog blaga (National Treasure) i Dečka iz pakla (Hell Boy). Bibliotekari su rađeni po uzoru na serijal filmova Bibliotekar (The Librarian: Quest for the Spear; The Librarian: Return to King Solomon’s Mines; The Librarian III: The Curse of the Judas Chalice). Četiri čuvara biblioteke pukovnica Eva Baird, zadužena za zaštitu i obuku bibliotekara; radnik Jacob Stone sa visokim IQ koji dobro poznaje istorije umetnosti i arhitekture; matematički genije Kasandra koja ima slušne i senzorske halucinacije, kao i sinesteziju; kako kaže Ezikiel gospodar tehnologije, zapravo samo jedan od najboljih lopova. On je jednostavno fan klasičnih zločina, ali je hakovao razne sigurnosne mreže policije, banke i sve što njegovom srcu prija. Spoj nespojivih u jednom timu, čuvari biblioteke ili ti Bibliotekari.. Da li možete da zamislite kako su se slagali jedna od naboljih pukovnica i lopov kojeg ceo grad traži? Ako mislite da biblioteka nije zabavna i da su bibliotekari dosadni, obavezno pogledajte 😉
 2. Doctor Who (srp. Doktor Who(Hu))
  – Naučna fantastika. Vanzemaljci. Čudovišta. Vremeplov.  Ginisova knjiga. Jedina serija koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda po najdužem emitovanju naučne-fantastike TV serije. Iako serija ima niskobudžete specijalne efekte , jedna od najuspešnijih serija ovog žanra. Serija ima kultni status u Velikoj Britaniji, ali i u svetu. Originalno je prikazivana od 1963. do 1989. Doktor dok spašava svet i bori se protiv neprijatelja. Uvek ima i saputnike, uglavnom su to lepe žene. U početku par sezona nije stupao u neke romantične veze. Dok kako se približava seriji kraju, doca imao i svoju lepšu polovinu 🙂 Ako ste ljubitelj naučne fantastike, i nije vam sve ovo strašno, bacite pogled na ovu seriju.
 3. Pretty Little Liars (srp. Slatke male lažljivice)
  – Obrti, zapleti, prevare, skirvanje, ubistva, tajne. Pet tinejdžerki. Pet drugarica. Alison, Hana, Emili, Aria i Spenser. Alison nestaje. Najbolje drugarice se uvlače u opasnu igru i počinju da dobijaju poruke od misteriozne anonimne osobe koja se potpisuje kao „A“, a u tim porukama su tajne koje je znala samo Alison. Da li je Alison mrtva ili pak živa? I ko je ta misteriozna osoba „A“, Alison..? Rekla bih samo ako niste odgledali ovu dramu, do samog kraja (sedme sezone) nećete znati ko je „A“. A samo bih dodala, da se iz epizode u epizodu sve menja, i da to daje tu zanimljivost za gledanje i isčekivanje ko je zapravo „A“.
 4. Castle (srp.: Kasl)
  – Drama, kriminalistika, komedija. Najuspešniji pisac Ričard Kasl kriminalističkih romana, je pozvan u policiju na ispitivanje, jer se ubistvo desilo na osnovu njegovog romana. Tada se zainteresuje za kriminalistiku i ubistvo. Počinje da prati detektivku Kejt Beket kojoj pomaže u istraživanju ubistva i koja mu je ispiracija za pisanje novog romana. Tipična krimi serija u kojoj su svaka epizoda za sebe.
 5. How to Get Away with Murder (srp.: Kako izbeći kaznu za ubistvo)
  – Poslednja serija za danas i meni najsvežija (stigla sam do druge sezone). Sklonite svedoke. Nađite novog osumljičenog. Zakopajte dokaze, sve! Stroga, genijalna i harizmatična Analisa je profesorka na pravnom fakultetu gde samo najbolji dolaze da studiraju. Ona nije profesorka koja će predavati glupu teoriju. Proučavanje pravo. Pet studenta su izabrana iz njenog predmeta, koji ni ne pomišljaju da će se naći u nimalo naivnoj situaciji i pritom upotrebiti sve dosadašnje naučene lekcije. Laži, sex, prevara, ubistvo, misterija, drama.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *