LIFESTYLE, Series

Maraton serija (drugi deo)

S obzirom da sam dobila mnogo predloga koje serije bi trebalo da odgledam i da vam se svideo “Maraton serija” odlučila sam da napišem i drugi deo.

 1. Inadina Aşk  (srp.: Ljubav iz inata)
  – Zaljubljeni neženja je dobio najviše pohvala, pa sam rešila da vam predložim još jednu Tursku komediju. Serija koju sam odgledala samo zbog glavnog glumca hahahaha 😀 Šta bih rekla o samoj seriji? Hmm.. On tvrdoglav – ona tvrdoglavija, on drsak i bezobrazan – ona još gora. Tanka je granica između ljubavi i mržnje, ali šta se dešava kada se ta granica pređe pa se mržnja pretvori u ljubav?
 2. Reign (srp.: Vladavina)
  – Serija koju malo ko zna i malo ko prati uopšte (bar u mom okruženju!).. I serija koju ja obožavam. Svako ko me poznaje zna koliko volim krinu, kraljevski stil, zapravo samu kraljevinu. Samim tim je i normalno što sam morala da bacim pogled na ovu seriju. Reign je rađena po istoriskim činjenicama, što samoj seriji daje još veću čar. Rekla bih, jedna prava drama. Raspleti i zapleti, ljubavne afere, ko je s kim, šta ko kome, ubistva, izdaje, osvete.. Sve je to smešteno u jedno kraljevstvo.. Upsss..
 3. American Horror Story (srp.: Američka horor priča)
  – Kao što već znate veliki sam ljubitelj horor filmova i nisam mogla da odolim da ne pogledam ovu seriju 😀 Nešto što mi se posebno dopada je što svaka sezona ima drugačiju radnju i druge likove. Ne sviđaju mi se sve sezone, nisu sve po mom ukusu. Prva sezona Ukleta kuća – jedna porodica se uselila u ukletu kuću tj kuću punu duhova. A ti duhovi su svi bivši stanari koji nisu mnogo “druželjubivi”. I već od prve epizode kreću dešavanja. Druga sezona Ludnica – svi kriminalci koji imaju (ili nemaju) mali psihički problem stavljaju u ludnicu i kao vrše neki eksperiment (ne dopada mi se!). Treća sezona Veštičije kolo – škola veštica, i borba između njih početkom 18. veka i sadašnjosti. Četvrta sezona Cirkus nakaza – za njega nemam šta da kažem, jer mi se ne dopada. Sam naziv govori sve. Još kada sam čula da je zaista ranije (pre mnogo, mnogo, mnogo godina) bio takav cirkus i da je ova sezona po tome rađena sam zgrožena. Smatram da smo svi mi živa bića i da je jako ..  reći ću RUŽNO (i ako možda nije najprikladiji i najbolji opis) nazivati nekoga “nakazom” sa kojim god problemom ili hendikepom je ta osoba rođena.. i verujem da ćete zbog toga da me razumete kada kažem da celu sezonu nisam odgledala. Peta sezona Hotel – posle četvrte sezone nisam imala želju ni da nastavim gledanje (verujte mi!) ali se pojavljuje Lady Gaga. Kada sam saznala da je Lady Gaga osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu morala sam da pogledam 😀 Radnja: Detektiv je rešavao slučajeve ubistava. Ceo lanac ubistava je vodio pravo do hotela, zapravo tragovi od svih ubistava. Šesta sezona Roanoke – ovu sezonu nisam stigla da pogledam, posle svih sezona sam malo skeptična. Mada, po onome što sam čitala i po trailer-u, mislim da je možda i najbolja sezona (ali o tome ću više kada je pogledam detaljno 😉 ). Uskoro koliko znam treba i sedma sezona da izađe, i mislim da su ga baš odužili.. Nema potrebe za toliko sezona. Suma sumarka po nekom mom mišljenju ovo i nije horor priča. Ako ste bez emicija, i ako imate želudac za neke bolesne stvari bacite pogled, ako ne odlučite se ipak za neku romantičniju seriju 🙂
 4. Beauty and the Beast (srp.: Lepotica i Zver)
  – Omiljeni Diznijev crtani film mi je upravo Lepotica i Zver. Naravno da sam odgledala i fim, ali sam morala da bacim oko i na seriju. Koja mogu vam reći i nije loša 😀 Mlada detektivka koja je potrešena zbog činjenice da je sve što je mislila da zna o životu samo je jedna velika laž, odlučna je da sazna sve tajne koje je počela da otkriva o svojoj porodici. Detektivka se zaljubljuje i ulazi u vezu sa jednim zgodnim doktorom koji se bori sa vlastitim demonima: kada je besan pretvara se u zver i ne može kontrolisati svoju supersnagu. Njih dvoje pokušavaju da se ponašaju kao običan, normalan par i žive povučeno. Ali tu je i tajna organizacija koja je u lovu na oboje..
 5. El Internato (srp.: Internat)
  – Misterija i drama. Za neke i horor priča. Nova školska godina. Internat Crna Laguna. Nestanak jednog profesora bio je dovoljan da grupa učenika krene da istražuje misterije internata. Sirotište. Tajni prolazi. Šuma i u šumi svašta. Ubistva. Nestanci. Otmice. Moćne organizacije.. U šta je se to grupa učenika tek tako lako upustila.. Nisu ni oni bili svesni.. A ako želite da vidite kako su se izvukli i kroz šta su sve prošli odgledajte sve sezone i epizode 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *