Books, LIFESTYLE

Knjige za plažu

Da se ne lažemo nisu ovo knjige za plažu, ovo su lagane knjige koje svima preporučujem. Svaka je drugačija i svaka je posebna na svoj način. S obzirom da ih svima preporučujem, odlučila sam i da podelim sa vama..

 1. Zauvek – Tamara Kučan
  – Opterećena sam Tamarinim knjigama. Toliki sam “fan” da sam generalno svakog smorila o njoj i njenim knjigama. Mogu slobodno da kažem da mi je Tamara omiljen pisac. Nisam zaluđenik ljubavnih romana. Ali Tamara me je bukvalno oborila s nogu. Glupo mi je da stavim svaku njenu knjigu, mada verujem da su to mnogi očekivali 😀 pa sam se teška srca opredelila za “omiljenu”. Knjiga “Zauvek” je roman uz koji sam u jednom momentu imala krokodilske suze, ali u drugom sam se smejala ko luda. Priča o Beogradu, snovima, rastancima, prvoj i velikoj ljubavi, ljubav i ponos, sadašnost i prošlost, novo-stare ljubavi. Zapitamo se samo da li u nekim osobama ostajemo zauvek?
 2. Zašto muškarci vole kučke – Šeri Argov
  – Verujem da svi imaju bar jednu osobu u svom okruženju koja generalno uvek pati.. Koja konstatno traži dečka, a nikako da ga nađe. Koja hoće sve, a neće ništa. Koja je svesna da nije idealna, ali traži idealnog.. I verujem da i vi prevrnete očima čim krene da vam se izjeda.. E pa moj savet vam je da joj predložite ovu knjigu. Ova knjga može biti poučna za sve žene koje su se nekada u vezi osećale kao “otirač”, ali i one koje se više pronalaze u ulozi dive, koje ne znaju šta hoće… Po definiciji Šeri, kučka nije ružna reč, ona odslikava ženu koja ume sa muškarcima, ali shvata kako je najvažnija veza ona koju ima sa samom sobom!
 3. Muškarac u šaci (ili o tajnama osvajanja) – Sanela Kovačević Nelly
  – Da se nadovežemo na knjigu pod rednim brojem 2. Postoje i one žene koje uvek žele zauzetog ili nekog ko njih baš i ne želi(nedostupnog). Nisam tip koja misli da knjiga može da vas promeni.. Ja prva ne verujem u “zavođenje”, niti da na taj način možete da osvojite i zadržite vašeg gospodina “pravog”. Ali za one koje pate već uveliko i ne znaju šta će sa sobom topla preporuka. Ova knjiga je napisana iz detaljne analize i istraživanja, tako da verujem da ipak ima neke istine. Knjiga ne može da se kupi u Srbiji, ne postoji ni u jednoj knjižari. Možete je kupiti online ili u Zagrebu.
 4. Naučite jezik kojim ceo svet govori (Neverbalna komunikacija na delu) – Marko Burazor
  – Žene su sklone analizama “Kako me je pogledao?”, “Zašto je stao tako?”,itd.. Ova knjiga nije namenjena samo “dejtu” i samo ženama (mada sam do sada napisala/predložila sve knjige namenjene ženama), ovo je jedna knjiga koju mislim da svi moraju da pročitaju. Jako poučna knjiga. Nisam bila pristalica ovakvih stvari. Mislila sam da svi mi imamo neke svoje “tikove” i da smo prosto svi različiti i da je nemoguće da svi imamo iste pokrete tela ili ti govor tela. Desila se sitaucija na fakultetu gde mi je profesor zadao ovu temu kao projektni zadatak i kao nešto što ću morati da ispredajem. S obzirom da sam jedan mali štreberko, krenula sam da istražujem i da čitam razne stvari.. Tada sam i naišla na ovu knjigu i baš mi je pomogla. I ono što sad posle par godina mogu da kažem.. Nije ona meni pomogla samo na fakultetu, već u mnogim situacijama. Shvatila sam da koliko god su ljudi različiti ipak možete da ih pročitate po govoru tela i njihovog ponašanja, samo trebate to i da znate.
 5. Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari – Aleksandra Poter
  -I prva knjiga koju sam ja pročitala od početka do samog kraja. I koja je učinila da zavolim čitanje. Ljubavni roman. Svi mi imamo te male sitne željice koje u nekom momentu izgledaju kao najveće i da se nikada neće ostvariti.. Da li zaista postoje amajlije sreće, koje ti sve želje ispuni? Da li je blagoslov ili kletva kada ti se baš sve želje ispune? Koje su vaše želje i da li mislite da bi bilo super da se sve do jedne ostvare? Hmm.. Pročitajte knjigu ako već niste i ipak pazite šta želite 😉

(Nisam pisala ništa opširnije o knjigama, jer hoću da napravim odvojenu kategoriju na blogu samo za knjige i tada će biti o sve o svim knjigama koje sam pročitala. I one koju su me ostavile bez teksta, a i one u koje sam se poprilično razočarala.)

Leave a Reply

Required fields are marked*